Новини

СЪВЕТИ ПРИ ОБЗАВЕЖДАНЕ НА МАЛКИ ПРОСТРАНСТВА

СЪВЕТИ ПРИ ОБЗАВЕЖДАНЕ НА МАЛКИ ПРОСТРАНСТВА

СЪВЕТИ ПРИ ОБЗАВЕЖДАНЕ НА МАЛКИ ПРОСТРАНСТВА

Имате маломерен апартамент? Има много съвети и малки хитринки, които можете да използвате, за да го направите по уютен, а не да се чувствате като в кутийка и без въздух!

  • Като за начало можете да направите основно почистване и да се отървете от абсолютно всички ненужни вещи във Вашия дом, дори и някои сантименталности. Ще се впечатлите колко ще Ви олекне, ако го направите!

 

  • Също така преди да започнете с плановете и действията по преорганизирането на жилището е добре да измерите всички стаи.

 

  • Препоръчително е да използвате светли и семпли цветове, за да се създаде илюзия за пространство и уют или специфични шарки и мотиви, които да „отворят“ пространството в дома Ви! А когато избирате цветовете е добре цветовете на пода, стените и тавана да не са контрастиращи, а напротив – да са в една и съща гама! Това също спомага за илюзията, че жилището е по-голямо отколкото всъщност е.

 

  • Недейте да претрупвате жилището си с много и огромни мебели, както и с ненужни аксесоари! Ако нямате достатъчно шкафове или секции можете просто да монтирате на стените допълнителни рафтове, шкафчета, надстройки на гардеробите и т.н. Друга хитринка е да не позиционирате мебелите буквално до стената (залепени за нея), а да оставите малко пространство между тях и стената.

 

  • Ако имате малки прозорци или просто мислите, че в жилището Ви не влиза достатъчно светлина, можете да поставите огледало или повече от едно на някоя от стените. Така светлината ще се отразява и жилището Ви ще е в пъти по осветено!

 

  • Можете да си направите домашно кино вкъщи, ако смятате, че няма достатъчно място за телевизор, нужно Ви е само един прожектор и да изгасите лампата вечер!

 

И все пак ако не се чувствате максимално сигурни в бъдещото Ви организиране на апартамента е добре да се посъветвате с някой интериорен дизайнер, който със сигурност ще знае тънкостите и ще има креативността да Ви помогне доста!

 

Линк към нашата предишна статия: http://borista.bg/5-polezni-syveta-pri-naemane-na-jilishte/

* * *
Photo credits: http://www.dailydreamdecor.com/author/ddddenisa