Новини

5 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ПРИ НАЕМАНЕ НА ЖИЛИЩЕ

5 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ПРИ НАЕМАНЕ НА ЖИЛИЩЕ

5 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ПРИ НАЕМАНЕ НА ЖИЛИЩЕ

5 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ПРИ НАЕМАНЕ НА ЖИЛИЩЕ!!!
Как да се предпазите от измами и да избегнете проблеми, когато решите да наемате квартира? Всички, които са се сблъсквали с тази ситуация знаят, че е изключително трудно, изморяващо, изнервящо, понякога чак и стресиращо да си намерят нещо, поне близко до перфектната квартира.

СЪВЕТ 1.: Намерете си доверен брокер, с когото да си търсите жилище под наем, уверете се, че е сериозен, отговорен и лоялен в работата си! Да, знаем, има много, които не са точно такива, но е факт, че има редица принципни хора в тази сфера! Но и не забравяйте Вие също да сте лоялен към въпросния брокер.

СЪВЕТ 2.: В моментът, в който намерите доверен брокер веднага се уточнете с него относно цената на комисионната и начина на плащане и т.н., за да не стават недоразумения!

СЪВЕТ 3.: След като сте си харесали квартира и искате да я наемете, уверете се, че собствениците притежават нотариален акт на имота и ги помолете най-малкото да ви покажат оригиналния документ, за да бъдете спокойни и да се предпазите от измама.

СЪВЕТ 4.: Проведете разговор с наемодателя относно точната сума за наем и депозит, както и за сметките и всякакви видове такси – кой, как и кога ще ги плаща. Също така и казуса, ако някой електрически уред се повреди – кой ще поеме отговорността да заплати за неговото поправяне.

СЪВЕТ 5.: Защо е важно имотът, който наемате, да има застраховка? Добре е да има такава застраховка особено в случаите, в които квартирата е обзаведена с мебели и електрически уреди. Застраховката е предпазна мярка ако случайно има влизане с взлом, кражба, наводнение от съседи, пожар и т.н.

Нашият екип Ви желае успех, ако сте в търсене на квартира и се надяваме в един прекрасен момент от Вашия живот да закупите свое собствено жилище!

Линк към нашата предишна статия: http://borista.bg/cvetqta-v-doma/