Новини

ЦВЕТЯТА В ДОМА

ЦВЕТЯТА В ДОМА

Има много начини да „разведрите“ Вашето вкъщи и същевременно да внесете някаква промяна, която ще Ви донесе положителни емоции. Можете да направите основно почистване на дома и да проветрите (да влезе светлина и чист въздух!), да разместите мебелите или да сложите ароматни свещи или етерични масла…

…Но най-добрият съвет е да имате цветя в дома. Още в древността хората са знаели, че цветята и като цяло растенията имат много и полезни приложения. Те внасят живот, свежест, здраве и положителни емоции в дома Ви! Известно е, че растенията пречистват въздуха, а както добре знаем здравето е най-важно! Много изследвания сочат, че отнемат стреса! Някои дори Ви предпазват от вредните лъчи, които излъчва техниката вкъщи (телевизори, компютри, телефони и пр.). Препоръчва се да има цветя покрай болен човек, също така растенията имат способността да балансират нивото на влажност в стаята, в която са позиционирани. Интересен факт е, че цветята дори могат да отнемат от шума в дома Ви. Не на последно място разбира се – цветята красят дома ви, създават уют и ухаят от хубаво по-хубаво!

Интересно!

  • Добре е да имате кактус в дома си, а по специално – в непосредствена близост до компютъра Ви. Учени твърдят, че кактусите предпазват от неполезните лъчи, които излъчва даденото устройство, а в миналото се е смятало, че предпазва от уроки.
  • Не е лоша идея да имате и лимоново дръвче вкъщи, защото се твърди, че предпазва от болести, а и мирише прекрасно!
  • Според много хора орхидеята носи щастие, късмет, а и също така заздравява отношенията между хората!
  • Мушкатото помага за намаляване на главоболието и умората!
  • За бамбука се говори, че носи успех в начинанията и материално богатство!
  • Китайската роза и восъчният бръшлян привличат любовта и радостта!
  • Във всяка почти всяка българска къща може да се види здравец, той носи хубав аромат, свежест и разбира се – здраве! Доказано е, че успокоява нервната система и има лечебни свойства!

Нашата предишна статия: http://borista.bg/cvetovete-v-doma/

 

Статии, които със сигурност ще Ви бъдат интересни:
1. http://www.rhodopeflowersfestival.org/prevaritelnaprogramafestivaldivicvetia-1851 2.https://nova.bg/news/view/2017/04/09/178713/%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/