Новини

цветовете

ЦВЕТОВЕТЕ В ДОМА

ЦВЕТОВЕТЕ В ДОМА

Първата стъпка при обзавеждането на новия дом е какви цветове да изберем и как да ги съчетаем, било то за стените, пода, мебелите или завесите. Това е вашият момент да освободите въображението си и да се позабавлявате!
Цветовете са магия, която може да Ви радва, натъжава, успокоява, дразни или озадачава, всеки един цвят Ви влияе по различен начин. Ето защо е от особена важност какви цветове ще подберете във Вашия дом.
Например известно е, че синьото успокоява и намалява напрежението. Лилавото е интересен цвят и е добър избор за стаи, предназначени за медитация, същото така и за кабинети или библиотеки – все места, където Ви е нужно да се концентрирате. За концентрация е добър вариант и зеленото, подходящо за дневни и детски стаи, то също така повдига настроението и Ви създава увереност. Оранжевото е подходящо за дневната, гостната или офиса, защото създава топлина и дава енергия, затова е добро предложение за места, където имате срещи с хора. Жълтото е радост, можете да го използвате във всяка стая, внася свежест. Червеното дава жизненост и енергия. Кафявото също придава спокойствие на стаята, но също така и мотивира нашето въображение.
Не забравяйте, че за 2017г. са много актуални светлите, топлите и меките цветове и материали за дома, които излъчват топлина, хармония и уют!
Все пак всеки човек има различни вкусове и усещания за различните цветове, най-добре е винаги да слушате вътрешното си Аз, когато избирате цветове за дома си, за да можете да се чувствате добре.
А ако се интересувате от други интересни теми, свързани с дома и неговото обзавеждане, ето линк към статията ни за изкуство изкуството фън шуй: http://borista.bg/izkustvo-v-doma-fun-shui/