Новини

Фън шуй-кухня

ИЗКУСТВО В ДОМА-ФЪН ШУЙ

ИЗКУСТВО В ДОМА-ФЪН ШУЙ

Фън шуй. Това е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци. Много хора вярват, че начинът на подредбата на мебелите в един дом и аранжировката имат особено важно значение за енергията, която съществува в нас и около нас. Фън шуй е начинът или системата, която ни помага за баланса на тази енергия и следователно подобряване на личния живот.     Важни за фън шуй са символите, цветовете, посоките, в които са разположени мебелите, стаите и самите сгради(изток, запад, север, юг), също така осветеността на стаите. Всички тези неща спомагат за напредъка или подобряването на живота в личен план – работа, любов, семейство, финанси и много други неща.
Ако говорим за обзавеждане в стаите в един дом има различни съвети в зависимост от това дали става дума за спалня, хол, кухня или др. Ако нямате достатъчно време за това или ви се струва сложно винаги можете да се консултирате с хора, занимаващи се специално с фън шуй, също така има и обучения.
Някои интересни съвети за фън шуй у дома… Не оставяйте много предмети и обувки в близост до входната врата; проветрявайте често стаите си; не оставяйте да има в дома ви неосветени дълги коридори, осветявайте дома си колкото се може по-добре и поставяйте повече огледала; добре е да имате аквариум в дома си. Добре е да имате в дома си много цветя и растения, музикални инструменти, различни тежки предмети, предмети, които издават хармоничен звук, домашни любимци, златна рибка, свещи и всякакви осветителни тела.
Практиката фън шуй може да ви помогне да внесете подреденост, щастие, хармония и спокойствие във Вашия дом. Всяко нещо, символизиращо някой от петте елемента(вода, огън, дърво, земя, метал) ще спомогне за намирането на това, което търсите.

Важно е да знаете, че ако търсите нов дом не е нужно да разбирате от фън шуй!

Нашият екип Ви очаква!

Бориста К ЕООД