Новини

5 СЪВЕТА ПРИ ОТДАВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ ПОД НАЕМ!

5 СЪВЕТА ПРИ ОТДАВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ ПОД НАЕМ!

5 СЪВЕТА ПРИ ОТДАВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ ПОД НАЕМ!

Ако сте стигнали до заключението, че искате да отдавате имота си под наем е добре да знаете някои важни неща. Ако не сте сигурни, че можете да се справите сами винаги можете да се обърнете към брокер на недвижими имоти.

СЪВЕТ 1.: Проучете какви са цените в квартала, в който е Вашият имот и му определете цена. Цената се определя от някои фактори като например: местоположение, площ, състояние на имота, брой стаи, изложение. Тук ролята на брокер е от значение, защото той е способен да Ви даде компетентна оценка на имота.

СЪВЕТ 2.: В случай, че апартаментът, който искате да отдадете под наем е стар и неремонтиран, ако имате възможност направете най-малкото леко освежаване, изчистване и проверете дали има основните неща, от които едно домакинство се нуждае. Например легло, гардероб, пералня, готварска печка – най-основните неща! Така много по-лесно и бързо ще се намери наемател за Вашето жилище, а и ще бъде уютно!

СЪВЕТ 3.: Добра идея е да направите застраховка на имота си, особено ако е обзаведен и има електрически уреди! Така се предпазвате, ако случайно има влизане с взлом, кражба, пожар, наводнение от съседи и др.

СЪВЕТ 4.: Когато намерите наемател уточнете сумата, която ще плаща за наема всеки месец, за да няма недоразумения! Също така уточнете и въпроса с депозита, както и плащането на сметките и всичките видове такси – кое плащане от кого ще се поеме. Ако Вие самите не сте наясно – обърнете се към брокера си, той ще Ви обясни всичко и ще създаде Договор за наем, както и Приемо-предавателен протокол, в който ще бъдат описани състоянието на имота и на всички вещи, които са в него. Тези неща са наистина важни!

СЪВЕТ 5.: Отношението е важно! Отнасяйте се с наемателите си така, както Вие бихте искали да се отнасят с Вас, ако бяхте на тяхно място!

 

Линк към нашата предишна статия: http://borista.bg/5-polezni-syveta-pri-pokupkata-na-jilishte/

А ето и нашите 5 съвета при наемането на жилище, които може да Ви бъдат полезни: http://borista.bg/5-polezni-syveta-pri-naemane-na-jilishte/

 

Photo credits: http://www.housebeautiful.com/